Szefowa kuchni poleca
Śledzik z cebulką 43 złBarszcz czerwony z krokietem 41 zł
Pierogi z kapustą i borowikami 60 zł
Ryba po grecku na ciepło 64 zł
Kompot z suszu 14 zł
Przystawka
Placki ziemniaczane z łososiem, kawiorem i kwaśną śmietaną - 55 złTatar wolowy z dodatkami 65 zł
Zupy
Domowa pomidorowa - 33 złBulion z lanymi kluskami i parmezanem - 36 zł
Sałaty
Genova dla zielonych - sałata rzymska, rukola, szpinak, pomidorki cherry, pomidory suszone,pestki słonecznika, parmezan, sos winegret - 46 zł
Krakowiacy i Górale - sałata rzymska, pomidory, gotowane ziemniaki, rzodkiewka, fasolka szparagowa i jajka oraz świeży i kiszony ogórek - duża misa z grzankami i oscypkiem - 53 zł
Sałata Cezar - z sałatą rzymską, kurczakiem zagrodowym/ lub z krewetkami, chrupiącym boczkiem, pomidorkami cherry, kaparami, podawana z sosem anchois - 55/59 zł
A potem
Cielęcina duszona podawna z kopytkami i mizerią - 74 złZrazy wołowe z kluskami śląskimi i buraczkami 73 zł
Wątróbka cielęca z opiekanymi ziemniakami i jabłkiem podawana z mixem sałat z sosem winegrette 66 zł
Pierogi z cielęciną 65 zł
A na słodko...
...wybór ciast dostępny w witrynieUWAGA:
Do każdego stolika powyżej 100 zł doliczamy 10% serwisu.