Szefowa kuchni poleca

  • Żurek z białą kiełbasą i jajkiem- 37 zł
  • Śledzik w towrzystwie sałatki jarzynowej i zimniaki z wody z koperkiem- 51 zł
  • Biała kiełbasa w sosie chrzanowym z puree ziemniaczanym- 42 zł
  • Kaczka pieczona podawna z sosem winno-żurawionowym z kluskami śląskimi z buraczkami na ciepło- 78 zł

Przystawki

  • Placki ziemniaczane z łososiem, kawiorem i kwaśną śmietaną - 55 zł
  • Tatar wołowy z dodatkam - 64 zł

Zupy

  • Domowa pomidorowa - 33 zł
  • Bulion z lanymi kluskami i parmezanem - 34 zł

Sałaty

  • Genova dla zielonych - sałata rzymska, rukola, szpinak, pomidorki cherry, pomidory suszone, pestki słonecznika, parmezan, sos winegret - 45 zł
  • Krakowiacy i Górale - sałata rzymska, pomidory, gotowane ziemniaki, rzodkiewka, fasolka szparagowa i jajka oraz świeży i kiszony ogórek - duża misa z grzankami i oscypkiem - 51 zł
  • Sałata Cezar - z sałatą rzymską, kurczakiem zagrodowym/ lub z krewetkami, chrupiącym boczkiem, pomidorkami cherry, kaparami, podawana z sosem anchois - 53/58 zł

A potem


  • Wątróbka cielęca z opiekanymi ziemniakami i jabłkiem podawana z mixem sałat z sosem winegret - 65 zł
  • Cielęcina duszona podawna z kopytkami i mizerią - 74 zł
  • Gołąbki z mięsem cielęcym i ryżem w sosie pomidorowym podawane z młodymi ziemniakami - 65 zł
  • Pierogi z cielęciną - 64 zł

A na słodko...

...wybór ciast dostępny w witrynie



UWAGA:

Do każdego stolika powyżej 100 zł doliczamy 10% serwisu.