Śniadania


  • Omlet z serem kozim, mozzarellą, szpinakiem i rozmarynem - 30 zł
  • Jajecznica z dodatkami do wyboru (szczypiorek, cebula, pomidor, szynka, boczek) - 21 zł
  • Kanapki - zapytaj o dzisiejszą ofertę


Przystawki

  • Tatar po polsku - 49 zł
  • Placki ziemniaczane z łososiem, kawiorem i śmietaną (2 sztuki) - 45 zł
  • Ratatouille z grzanką - 38 zł


Zupy

  • Pomidorowa domowa podawana z makaronem - 21 zł
  • Bulion z lanymi kluskami i parmezanem - 21 zł
  • Krem z pieczonego buraka z fetą - 24 zł

Sałaty

  • Genova dla zielonych - z pestkami słonecznika, suszonymi pomidorami, szpinakiem, sałatą rzymską, rukolą, soczystymi pomidorami cherry, parmezanem i sosem winegret - 36 zł
  • Krakowiacy i Górale - z sałatą rzymską, pomidorami, gotowanymi ziemniakami, rzodkiewką, fasolą szparagową i jajkami oraz ze świeżym i kiszonym ogórkiem - duża misa z grzankami i oscypkiem - 36 zł
  • Cezar - na sałacie rzymskiej z grillowaną piersią kurczaka lub krewetkami, sosem anchois i tartym parmezanem - 38 zł

A potem

  • Knedle ze śliwkami - 38 zł
  • Cielęcina duszona z kopytkami i mizerią - 59 zł
  • Chrupiąca wątróbka cielęca w sosie koniakowo-miodowym, podana z pieczonym jabłkiem i ziemniakami - 47 zł
  • Sznycel cielęcy podawany z puree ziemniaczanym oraz mizerią - 52 zł
  • Pierogi z cielęciną, cebulą i masłem - 47 zł
  • Gołąbki z mięsem i ryżem w sosie pomidorowym - 46 zł
  • Sandacz pieczony z warzywami, podany z kaszą pęczak i selerem naciowym - 54 zł
  • Kotlet mielony cielęcy podawany z zimniakami i buraczkami - 49 zł

A na słodko...


  • ...wybór ciast dostępny w witrynie

UWAGA:
Do każdego rachunku powyżej 100 zł doliczamy 10% serwisu.